Ziemassvētku ābolu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Ziemassvētku ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Sviests
     150 g
  • Kvešu milti
     225 g
  • Ūdens
     20 ml
  • Olas dzeltenums
     1 gabali
  • Cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Karamelei

  • Cukurs
     150 g
  • Sviests
     30 g
  • Saldais krējums Rimi Smart
     200 ml

Pildījumam

  • Āboli
     500 g
  • Mandarīns
     1 gabali
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmēģini šo ābolu pīrāga recepti, kuras aromātam gluži vienkārši nav iespējams pretoties. Ābola un kanēļa savienojums tā vien smaržo pēc Ziemassvētkiem.

Gatavo mīklu, savienojot visas mīklas sastāvdaļas, cītīgi izmīci.
Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.
Tikmēr pagatavo karameli. Izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu.
Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē.
Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos un sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna (var ņemt jebkuru citu skābu augli un izmantot to sulu, lai āboli neapbrūnē)
Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā. Ar dakšiņu sadursti mīklu.
Pildi formā ābolu masu. Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu, ko vien vēlies.
Sakul atlikušo olas baltumu un apsmērē mīklu.
Cep 200 grādos 22–25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai.
Pīrāgs lieliski garšos pasniegts ar vaniļas saldējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes