Ziemassvētku bezē egle

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Ziemassvētku bezē egle
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bezē cepumi
     110 g

Sviesta krēmam

  • Mascarpone siers (istabas temperatūrā)
     400 g
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     200 g
  • Pūdercukurs
     150 g

Dekoram

  • Upeņu sula
     250 ml
  • Bumbieri
     2 gabali
  • Sālītas pistācijas
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo bumbierus, izņem serdes un sagriez kubiņos.
Liec upeņu dzērienā un pavāri 5 minūtes. Noņem no uguns un atdzesē sulā.

Pagatavo krēmu: savieno visas sastāvdaļas un saputo ar putojamo slotiņu. Pildi konditorejas maisā ar uzgali.

Kārto bezē cepumus egles formā un pa virsu spied krēmu.
Liec ledusskapī sastingt. Kad krēms sastindzis, dekorē egli: izlobi pistācijas un sadrupini tās, pārkaisi pāri krēmam, pievieno bumbieru kubiņus un sagrieztus kivi gabaliņus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli

Meža melleņu zupa

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli