Sastāvdaļas
-
Amaranta milti100 g
-
Mandeļu milti200 g
-
Sviests150 g
-
Cukura aizstājēja eritritola, stēvijas75 g
-
Cepamais pulveris12 g
-
Saldētas brūklenes30 g
-
Sasmalcinātas pistācijas25 g
-
Kanēlis1 tējk.
-
Piparkūku garšvielas2 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu Ziemassvētku cepumu recepte. Iemācies pagatavot veselīgus cepumus kopā ar Signi Meirāni.
Sajauc mikserī vai ar rokām visas sastāvdaļas, izņemot brūklenes un pistācijas.
Maisi, līdz tiek iegūta viendabīga masa, veido desas formu, ietin plēvē, ieliec saldētavā uz 30 min.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Uz pannas ar cepampapīru liec aptuveni 5 mm plānas cepumu šķēles, uz katras uzliec saldētas brūklenes, pārkaisi pistācijas un cep aptuveni 15-20 min.