Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Ziemassvētku eglītes uzkoda
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Uzkoda
-
Kārtainā rauga mīkla500 g
-
Mocarella siers (mini)33 gab.
-
Kausēts sviests50 g
-
Cietais siers (rīvēts)100 g
-
Baziliks1 ēdamk.
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Rozmarīns1 ēdamk.
-
Sakulta ola (apsmērēšanai)1 gab.
Mērce
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Tomāti savā sulā390 g
-
Oregano1 ēdamk.
-
Sīpols0.5 gab.
-
Sāls1 tējk.
-
Pipari0.5 tējk.
-
Baziliks2 zariņš
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iemācies pagatavot Rimi Gardēžu Ziemassvētku eglītes uzkodu! Lieliska un ļoti garda uzkoda ar ko palutināt mīļos svētkos.
Rauga mīklu izrullē un sadala 33 kvadrātos.
Ap katru mocarellas bumbiņu aptin mīklas kvadrātiņu, izveidojot cieši noslēgtu bumbu.
Bumbiņas liek uz cepamās pannas, veidojot eglītes formu.
Bumbiņām savā starpā jāsaskaras.
Pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties 190 °C 15–20 min.
Sviestu samaisa ar rīvētu cieto sieru un zaļumiem.
Pārsmērē pāri gatavai eglītei.
Gatavo mērci. Bļodā sablendē tomātus, pievieno pārējās sastāvdaļas un visu sajauc.