Ziemassvētku fondants

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Ziemassvētku fondants

Sastāvdaļas

  • Tumšā šokolāde cepšanai ICA
     200 g
  • Vaniļas saldējums Rimi Smart
     450 g
  • Kviešu milti Rimi
     60 g
  • Vistas ola
     3 gab.
  • Cukurs Rimi Smart
     110 g
  • Sviests Rimi Smart
     110 g
  • Piparkūku garšviela
     2 g
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemassvētku fondants ir bagātīgi šokolādīgs deserts ar krēmīgu un mutē kūstošu vidu. Tas ir perfekti piemērots svētku galdam, un tas noteikti iepriecinās visu ģimeni.

Iesmērē keramiskās formiņas ar sviestu un ieber nedaudz miltu – tā, lai tie pielīp pie trauciņa malām.
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas sajauc ar cukuru un samaisi.
Miltiem pieber piparkūku garšvielas un nedaudz sāls. Miltu maisījumu pievieno olas un cukura masai. Pēc tam pievieno šokolādes masu un pildi ietaukotās formiņās. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 13 minūtes.
Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot.
Pasniedz ar saldējumu – īpaši iesaku vaniļas vai cigoriņu garšu.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti