Ziemassvētku īru kafija

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Ziemassvētku īru kafija

Sastāvdaļas

  • Stipra kafija (karsta)
     240 ml
  • Īru viskijs
     40 ml
  • Kļavu sīrups
     20 ml
  • Vaniļas cukurs
     0.25 tējk.
  • Malts kanēlis
     0.25 tējk.
  • Malts muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • Saldais krējums
     50 ml
  • Apelsīna miziņa dekorēšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis dzēriens apvieno stipru kafiju, īru viskiju, kļavu sīrupu un garšvielas, radot spēcīgu garšu kombināciju. Perfekti piemērots Ziemassvētkiem.

Pagatavo stipru kafiju bez biezumiem un ielej to glāzē. Glāzē iemaisi īru viskiju un kļavu sīrupu, līdz tie pilnībā izšķīst.

Pievieno vaniļas cukuru, maltu kanēli, muskatriekstu un citas izvēlētās garšvielas. Maisi, līdz viss ir vienmērīgi sajaukts.

Uzkul saldo krējumu, lai tas ir vijīgs, bet ne pārāk biezs, un lēnām pārlej to dzērienam. Aromātam uzrīvē apelsīna miziņu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti

Laima tarte

2h • Viegli