Ziemassvētku Pavlovas egle

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Ziemassvētku Pavlovas egle
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Olu baltumi
     6 gab.
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Pūdercukurs
     350 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Baltvīna etiķis
     1 tējk.

Krēms

  • Saldais krējums
     900 ml
  • Siers Maskarpone
     300 g
  • Ogu mērce
     200 ml
  • Dažādas ogas (dekoram)
     700 g
  • Sasmalcinātas pistācijas dekoram
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni 180 grādos.
Tīrā, sausā bļodā liec olu baltumus, šķipsniņu sāls, sāc putot līdz vieglām putām, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, puto, kamēr rodas stingras putas, tad pievieno kukurūzas cieti un beigās etiķi.
Kārto saputoto olu baltumu pa dažāda izmēra riņķiem uz pannām, izlīdzini, pirms cepšanas riņķus noņem.
Cep aptuveni 5 minūtes, tad temperatūru samazini uz 130 grādiem un cep aptuveni stundu un 30 minūtes, kamēr ārpuse paliek kraukšķīga.
Ļauj pilnībā atdzist.
Puto saldo krējumu ar Maskarpone sieru līdz stingrām putām.
Uz lielākā bezē riņķa liec putukrējumu, pārslaki ar mērci, kārto ogas un liec nākamo bezē kārtu, kamēr esi izveidojis egli.
Rotā ar pistācijām, ogām un kādu piparkūku.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli