Ziemassvētku ruma kūciņas

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ziemassvētku ruma kūciņas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Kēksiņiem

  • Rozīnes
     150 g
  • Žāvētas plūmes
     300 g
  • Žāvētas aprikozes
     150 g
  • Mandeles
     45 g
  • Sviests
     225 g
  • Brūnais cukurs
     60 g
  • Rums
     50 g
  • Citrons
     1 gabali
  • Malts kanēlis
     10 g
  • Cepamais pulveris
     10 g
  • Olas
     150 g
  • Kviešu milti
     180 g
  • Cukurs
     50 g
  • Rums
     30 g

Glazūrai

  • Šokolāde pēc izvēles
     250 g
  • Saldais krējums
     100 g
  • Sviests vai eļļa
     50 g
  • Pistācijas
     50 g
  • Dzērvenes
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 20 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Žāvētos augļus izmērcē uz nakti rumā, sasmalcini mazos gabaliņos.
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olām istabas temperatūrā.
Pievieno miltus, cepamo pulveri, žāvētos augļus, sasmalcinātas grauzdētas mandeles, kanēli, citrona miziņu un sulu.
Visu labi samaisi, pildi formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 15–20 min (atkarīgs no formiņu izmēra).
Pagatavo glazūru: uzkarsē saldo krējumu, pievieno sviestu un šokolādi, samaisi.
Atdzesē kēksiņus, apslaki ar rumu, glazē. Dekorē ar riekstiem, dzērvenēm, rozmarīnu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti