Ziemassvētku siera kūka

  • Gatavošana 3h
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Piparkūku cepumi
     400 g
  • Sviests
     100 g

Krēmam

  • Olas
     4
  • Cukurs
     140 g
  • Kukurūzas ciete
     3 ēdamk.
  • Krēmsiers
     400 g
  • Skābais krējums
     200 g
  • Citrona sula
     1 tējk.

Virsmai

  • Skābais krējums
     100 g
  • Dažādas ogas
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaļ piparkūku cepumus un pievieno izkausētu sviestu.
Kūkas formas pamatnē ieklāj cepamo papīru.
Kārto cepumu masu gan pamatnē, gan uz formas malām, piepresē.
Sajauc olas ar cukuru un kukurūzas cieti, samaisa.
Pieliek krēmsieru, krējumu un citrona sulu. Visu cītīgi samaisa un lej formā.
Cep 160 grādos 1 stundu.
Atdzesē, uzlej krējumu un liek uz nakti ledusskapī sastingt.
Kūkai pa virsu uzber ogas un ņem ārā no formas.
Var dekorēt ar piparmētru lapiņām un pārkaisīt ar pūdercukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli