Ziemassvētku siera plate

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ziemassvētku siera plate

Sastāvdaļas

  • Camembert siers Rimi
     2 gab.
  • Mocarella siers
     2 gab.
  • Tilsit siers
     250 g
  • Tomāti
     2 gab.
  • Garais gurķis
     1 gab.
  • Zobu bakstāmie kociņi
     

Dekorēšanai (pēc izvēles)

  • Sāļie kliņģerīši Rimi
     
  • Salmiņi ar sezama sēklām Rimi
     
  • Garšviela Selection by Rimi itāļu
     
  • Dzērvenes
     
  • Medus
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iepriecini savus tuviniekus svētkos ar jautro Ziemassvētku siera plati, kuru rotā siera un gurķu eglītes, Camembert siera eglītes un ziemeļbrieži, kā arī mocarellas un tomātu Ziemassvētku konfekšu nūja!

Siera un gurķa eglītes: sagriež sieru šķēlēs. Izmantojot cepumu formiņu, izgriež sniegpārslas formas gabalus un uzdur tos uz zobu bakstāmā kociņa. Ar mizotāju sagriež gurķi garenās strēmelēs, tad liek līkločos un uzdur uz kociņa. Sagriež Tilsit sieru kvadrātiņos un uzdur tos zobu kociņa apakšā.

Camembert siera ziemeļbrieži: sagriež Camembert sieru trijstūros. Dekorē: acis – pipari; deguns – uz pusi sagriezta dzērvene; ausis – uz pusi sagriezti sāļie kliņģerīšu cepumi.

Camembert siera eglītes: sagriež Camembert sieru trijstūros. Ievieto katrā siera trijstūrī salmiņu ar sezama sēklām. Sieru nosmērē ar medu. Sieru iemērc garšvielu maisījumā, kamēr tas pilnībā noklāts ar garšvielām.

Mocarella un tomātu Ziemassvētku konfekšu nūja: sagriež tomātus šķēlēs. Sagriež mocarella sieru šķēlēs. Uz dēlīša izkārto tomātu un sieru šķēles, veidojot Ziemassvētku konfekšu nūjas formu. Apbārsta ar garšvielām pēc izvēles.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes