Ziemassvētku siera plate
-
Gatavošana 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Camembert siers Rimi2 gab.
-
Mocarella siers2 gab.
-
Tilsit siers250 g
-
Tomāti2 gab.
-
Garais gurķis1 gab.
-
Zobu bakstāmie kociņi
Dekorēšanai (pēc izvēles)
-
Sāļie kliņģerīši Rimi
-
Salmiņi ar sezama sēklām Rimi
-
Garšviela Selection by Rimi itāļu
-
Dzērvenes
-
Medus
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Iepriecini savus tuviniekus svētkos ar jautro Ziemassvētku siera plati, kuru rotā siera un gurķu eglītes, Camembert siera eglītes un ziemeļbrieži, kā arī mocarellas un tomātu Ziemassvētku konfekšu nūja!
Siera un gurķa eglītes: sagriež sieru šķēlēs. Izmantojot cepumu formiņu, izgriež sniegpārslas formas gabalus un uzdur tos uz zobu bakstāmā kociņa. Ar mizotāju sagriež gurķi garenās strēmelēs, tad liek līkločos un uzdur uz kociņa. Sagriež Tilsit sieru kvadrātiņos un uzdur tos zobu kociņa apakšā.
Camembert siera ziemeļbrieži: sagriež Camembert sieru trijstūros. Dekorē: acis – pipari; deguns – uz pusi sagriezta dzērvene; ausis – uz pusi sagriezti sāļie kliņģerīšu cepumi.
Camembert siera eglītes: sagriež Camembert sieru trijstūros. Ievieto katrā siera trijstūrī salmiņu ar sezama sēklām. Sieru nosmērē ar medu. Sieru iemērc garšvielu maisījumā, kamēr tas pilnībā noklāts ar garšvielām.
Mocarella un tomātu Ziemassvētku konfekšu nūja: sagriež tomātus šķēlēs. Sagriež mocarella sieru šķēlēs. Uz dēlīša izkārto tomātu un sieru šķēles, veidojot Ziemassvētku konfekšu nūjas formu. Apbārsta ar garšvielām pēc izvēles.