Ziemeļbriežu kūciņas uz kociņa jeb cake pops

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ziemeļbriežu kūciņas uz kociņa jeb cake pops

Sastāvdaļas

  • Mafinu maisījums
     1 paciņa (-s)
  • Eļļa
     50 ml
  • Ūdens
     100 ml
  • Sviests
     90 g
  • Pūdercukurs
     2 ēdamk.
  • Šokolādes tāfelīte
     100 g
  • Citrons
     1 gab.

Dekorēšanai

  • Salmiņi ar sezama sēklām
      kociņu vietā
  • Šokolādes gabaliņi
      acīm
  • Sāļie kliņģerīši
      ragiem
  • Skittles konfektes
      degunam

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jautrā ziemeļbriežu kūciņu jeb cake pops recepte ir ideāli piemērota kopīgai gatavošanai kopā ar bērniem, un tās lieliski papildinās svētku galdu ballītēs.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.

Mafinu maisījumam pievieno ūdeni un eļļu, samaisa un lej kūkas formā. Liek cepties 15 minūtes. Kad kūka ir izcepusies, ļauj tai atdzist, pēc tam to sadrupina mazos gabaliņos. 

Tikmēr izkausē šokolādi. Saputo sviestu kopā ar pūdercukuru, līdz iegūst krēmīgu masu.
Sadrupinātajai kūkai iespiež pusi citrona sulas, tad sajauc ar saputoto sviesta un pūdercukura masu, līdz iegūst lipīgu un mīkstu maisījumu, kuru var viegli veidot.

No maisījuma veido nelielas bumbiņas (cake pops formā), pielāgojot izmēru vēlamajam gala rezultātam.

Iemērc sezama sēklu salmiņa vienu galu šokolādē un ievieto to cake pop, lai tas pielīp un kalpo kā kociņš.
Ievieto ledusskapī, lai kociņi un bumbiņas nostiprinātos un atdzistu.
Iemērcē katru bumbiņu izkausētā šokolādē, lai pilnībā pārklātu to ar glazūru.
Liek uz papīra vai novieto vertikāli, līdz šokolāde sacietē.

Kad šokolāde ir vēl nedaudz mīksta, pievieno dekorējumus pēc izvēles. Ļauj cake pops pilnībā sacietēt, atdzist, pirms tos pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Ziemassvētku fondants

35min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes