Ziemeļjūras garneles ar kaperu un tomātu salsu

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Ziemeļjūras garneles ar kaperu un tomātu salsu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Garneles sālsūdenī
     200 g
  • Violetais sīpols
     0.5 gab.
  • Kaperu ziedi sālījumā
     50 g
  • Kaltēti tomāti eļļā
     50 g
  • Svaigi pētersīļi
      3 stiebri
  • Svaigs koriandrs
      3 stiebri
  • Gaišais balzametiķis
     30 ml
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     50 ml
  • Drupināti melno piparu graudi
      7 gab.
  • Pūdercukurs vai kļavu sīrups
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemeļjūras garneles ar kaperu un tomātu salsu

Gaišo balzametiķi sakul ar pūdercukuru un olīveļļu.
Garneles nosusini, liec marinādē un ievieto ledusskapī.
Violeto sīpolu smalki sagriez, pievieno nosusinātus kaperu ziedus un smalki sagrieztus kaltētos tomātus.
Sasmalcini zaļumus.
Visas sastāvdaļas sajauc un liec ledusskapī uz pusstundu ievilkties.
Pasniedz uz maizes vai kā piedevu zivs ēdieniem.
Dažreiz mēdzu pasniegt arī kā salātus vai atsevišķu uzkodu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes