Sastāvdaļas
-
Mencas fileja200 g
-
Turku zirņi Rimi150 g
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Sojas mērce Rimi gaišāpēc garšas
-
Rīvmaize100 g
-
Saldais krējums30 g
-
Citrons1 gab.
-
Eļļa cepšanaitā lai noklātu puskotleti
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liec blenderī zivi, turku zirņus, sasmalcinātu citrona mizu, saldo krējumu, sojas mērci un piparus pēc garšas. Klāt pievieno arī nedaudz citrona sulas, tad lēni blenderē līdz ķepīgai/viendabīgai masai.
Smalki uzkapā pētersīli un pievieno masai.
No masas veido vidēji lielas kotletes, tad tās iepanē rīvmaizē.
Pannu ar eļļu uzkarsē, tad liec cepties kotletes, aptuveni 3 minūtes no katras puses līdz zeltainas.
Kotletes liec krāsnī vēl uz 5 minūtēm uz 180 grādiem.
Liec blenderī zivi, turku zirņus, sasmalcinātu citrona mizu, saldo krējumu, sojas mērci un piparus pēc garšas. Klāt pievieno arī nedaudz citrona sulas, tad lēni blenderē līdz ķepīgai/viendabīgai masai.
Smalki uzkapā pētersīli un pievieno masai.
No masas veido vidēji lielas kotletes, tad tās iepanē rīvmaizē.
Pannu ar eļļu uzkarsē, tad liec cepties kotletes, aptuveni 3 minūtes no katras puses līdz zeltainas.
Kotletes liec krāsnī vēl uz 5 minūtēm uz 180 grādiem.