Zivju kotletes

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Zivju kotletes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     200 g
  • Turku zirņi Rimi
     150 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sojas mērce Rimi gaišā
      pēc garšas
  • Rīvmaize
     100 g
  • Saldais krējums
     30 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Eļļa cepšanai
      tā lai noklātu puskotleti
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec blenderī zivi, turku zirņus, sasmalcinātu citrona mizu, saldo krējumu, sojas mērci un piparus pēc garšas. Klāt pievieno arī nedaudz citrona sulas, tad lēni blenderē līdz ķepīgai/viendabīgai masai.

Smalki uzkapā pētersīli un pievieno masai.

No masas veido vidēji lielas kotletes, tad tās iepanē rīvmaizē.

Pannu ar eļļu uzkarsē, tad liec cepties kotletes, aptuveni 3 minūtes no katras puses līdz zeltainas.

Kotletes liec krāsnī vēl uz 5 minūtēm uz 180 grādiem.

Liec blenderī zivi, turku zirņus, sasmalcinātu citrona mizu, saldo krējumu, sojas mērci un piparus pēc garšas. Klāt pievieno arī nedaudz citrona sulas, tad lēni blenderē līdz ķepīgai/viendabīgai masai.

Smalki uzkapā pētersīli un pievieno masai.

No masas veido vidēji lielas kotletes, tad tās iepanē rīvmaizē.

Pannu ar eļļu uzkarsē, tad liec cepties kotletes, aptuveni 3 minūtes no katras puses līdz zeltainas.

Kotletes liec krāsnī vēl uz 5 minūtēm uz 180 grādiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes