Sastāvdaļas
-
Foreles fileja120 g
-
Zandarta fileja120 g
-
Tunzivs fileja120 g
-
Nogatavināts avokado1 gab.
-
Citrons1 gab.
-
Laims1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Malti baltie piparipēc garšas
-
Maurloki1 ēdamk.
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Paipalu olas2 gab.
-
Ketlaša ikri2 ēdamk.
-
Dillesdekorēšanai
-
Maize plānās šķēlēs
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez zivs filejas un liec atsevišķos traukos.
Visam pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pierīvē laima un citrona miziņu aptuveni 1/4 tējk. katram veidam.
Pievieno laima un citrona sulas pa 1/2 -1 tējk.
Tāpat pieliec sīpolus un maurlokus. Kārtīgi sajauc.
Sagriez avokado un apslaki ar laima vai citrona sulu.
Kārto uz šķīvjiem, liekot pa karotei no katra produkta vienu otram blakus.
Pa virsu liec paipalu olas (svaigas vai vārītas, pēc izvēles).
Pievieno ikrus un dekorē ar dillēm.
Pasniedz kopā ar plānām, kraukšķīgi apgrauzdētām maizes šķēlītēm.