Zivju zupa

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Zivju zupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Buljons

  • Jūras asaris
     1 gab.
  • Garneles
     20 gabali
  • Ūdens
     2 L
  • Baltvīns
     100 ml
  • Zivju mērce
     1 ēdamk.
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploki
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gab.
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Anīsa zvaigzne
     1 gab.
  • Koriandra sēkliņas
     1 tējk.
  • Čili pipars
      0.5 gab.

Zupa

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Laša fileja
     200 g
  • Fenhelis
     0.5 gab.
  • Purava baltā daļa
     0.33 gab.
  • Apelsīnu miziņa un sula
     2 gab.
  • Tomāti
     300 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Notīri garneles (nevārītas, ar galvu), čaumalas un galvas atliec buljonam.

Izfilē asari, galvu, ādu un asakas liec pie buljona.

Gatavo buljonu.

Katlā ielej eļļu un apcep garneļu un asara kaulus.

Pievieno lielos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Pievieno tomātu pastu.

Tad pielej baltvīnu un notvaicē uz pusi.

Pielej ūdeni un liec visas pārējās buljona sastāvdaļas.

Vāri buljonu 25 minūtes.

Nokās caur smalku sietu.

Gatavo zupu.

Olīveļļā apcep kubiņos sagrieztus puravus ar fenheli, pievieno mizotus un sablendētus tomātus un lej buljonu.

Buljonam pievieno apelsīnus un savāri.

Nogaršo vai visas garšas ir pilnīgas.

Pievieno zivis (sagrieztas palielos gabalos) un garneles un vāri vēl 2 minūtes. 

Pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu ramen

1h • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes