Sastāvdaļas
Buljons
-
Jūras asaris1 gab.
-
Garneles20 gabali
-
Ūdens2 L
-
Baltvīns100 ml
-
Zivju mērce1 ēdamk.
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Ķiploki1 gabali
-
Sīpols1 gab.
-
Olīveļļa20 ml
-
Anīsa zvaigzne1 gab.
-
Koriandra sēkliņas1 tējk.
-
Čili pipars0.5 gab.
Zupa
-
Olīveļļa20 ml
-
Laša fileja200 g
-
Fenhelis0.5 gab.
-
Purava baltā daļa0.33 gab.
-
Apelsīnu miziņa un sula2 gab.
-
Tomāti300 g
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Notīri garneles (nevārītas, ar galvu), čaumalas un galvas atliec buljonam.
Izfilē asari, galvu, ādu un asakas liec pie buljona.
Gatavo buljonu.
Katlā ielej eļļu un apcep garneļu un asara kaulus.
Pievieno lielos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.
Pievieno tomātu pastu.
Tad pielej baltvīnu un notvaicē uz pusi.
Pielej ūdeni un liec visas pārējās buljona sastāvdaļas.
Vāri buljonu 25 minūtes.
Nokās caur smalku sietu.
Gatavo zupu.
Olīveļļā apcep kubiņos sagrieztus puravus ar fenheli, pievieno mizotus un sablendētus tomātus un lej buljonu.
Buljonam pievieno apelsīnus un savāri.
Nogaršo vai visas garšas ir pilnīgas.
Pievieno zivis (sagrieztas palielos gabalos) un garneles un vāri vēl 2 minūtes.
Pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.