Sastāvdaļas
-
Kartupeļi500 g
-
Zivs fileja (pālija, lasis vai zandarts)600 g
-
Apelsīns1 gab.
-
Fenhelis1 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Timiāns, rozmarīns vai kaltēts oreganopēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virgin40 ml
-
Vīna etiķis vai citrona sula3 ēdamk.
-
Medus1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Dīgsti vai rukolapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo salātus.
Katlā liec kartupeļus, sāli un vāri uz lielas liesmas, kamēr kartupeļi vēl stingri, bet gatavi.
Nokās un atdzesē, sagriez 5 mm biezās šķēlēs.
Samaisi kartupeļus ar 20 ml eļļas, etiķi vai citronu, sāli, pipariem un ļauj ievilkties.
Pirms pasniegšanas samaisi kartupeļus ar dīgstiem.
Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.
Liec keramikas formā apelsīnu šķēles, fenheli (8 daivās), ķiploku (sagrieztu šķēlēs) un virsū zivi.
Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus.
Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus.