Zivs buljons

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Zivs buljons
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palija (ķidāta)
     1 gab.
  • Baltais sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Burkāns
     2 gab.
  • Seleriju kāti
     4 gab.
  • Diļļu kāti
     2 bunte (-s)
  • Ingvera sakne
     10 g
  • Smaržīgie pipari
     4 gab.
  • Lauru lapas
     2 gab.
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Silts zivs buljons ir viens no labākajiem veidiem, kā sasildīties drēgnos vakaros. Iemēģini!

Noskalo no dārzeņiem netīrumus, lielākas sastāvdaļas (sīpolus vai burkānus) var sagriezt nedaudz mazākos gabalos. Visu liec uz cepamās pannas, aplej ar eļļu un cep grila režīmā 15 minūtes.
Pārliec visu lielākā katlā. Cepešpannā ielej 2 glāzes ūdens, lai savāktu garšas no apceptajiem dārzeņiem un palijas.
Pārlej cepešpannas ūdeni katlā, pievieno vēl 3 litrus ūdens un liec vārīties. Līdzko ūdens sāk vārīties, samazini temperatūru, lai buljons nevārītos, bet tvaicētos.
Vāri zemā temperatūrā vismaz stundu. Nokās buljonu caur smalku sietu un uzmanīgi atdzesē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes