Zivs Florences gaumē

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Zivs Florences gaumē

Sastāvdaļas

  • Arktiskā palija (sagriezta 6 gab., atstājot klāt ādu)
     800 g
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Sviests
     50 g
  • Mazie tomāti (pārgriezti uz pusēm)
     10 gab.
  • Sarkanā paprika (neliela, sakapāta)
     1 gab.
  • Svaigi spināti
     2 paciņa (-s)
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Saldais krējums
     75 ml
  • Svaigais siers
     75 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo zivi Florences gaumē, pasniedzot to ar garšīgo spinātu, tomātu un svaigā siera mērci, kas ir tik krēmīga, ka tā vien kūst mutē - izbaudi Itālijas garšu!

Pannā uz vidējas liesmas sakarsē pusēdamkaroti eļļas ar pusi sviesta, pievieno tomātus, papriku un ķiplokus un visu sautē 4 minūtes. Pievieno spinātus, šķipsnu sāls un piparus, pasautē vēl minūti. Tad pievieno krējumu un sieru un sautē vēl 5 minūtes.

Atsevišķā pannā sakarsē pārējo eļļu ar sviestu un apcep zivi 5 minūtes no vienas puses, pēc tam apgriez un cep vēl 5 minūtes, līdz zivs ir brūni apcepusies. Pasniedz ar spinātu maisījumu apakšā un zivi virsū.
Dekorē ar citronu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli