Zivs pīrāgs

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Zivs pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pīrāgs

  • Kārtainā mīkla Selection by Rimi
      2 loksnes
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Baltās zivs fileja
     160 g
  • Sāls
     2 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.

Pasniegšanai

  • Zaļie zirnīši
     200 g

Mērce

  • Majonēze
     3 ēdamk.
  • Mārrutki
     1 tējk.
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 bunte (-s)
  • Marinēts gurķis
      1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atlaidini mīklas loksnes.
Pārgriez uz pusēm, izveido 4 četrstūrus.
Divus no tiem no vienas puses apsmērē ar sakultu olu.
Uz apsmērētajiem gabaliem centrā liec zivs filejas un apkaisi ar sāli un pipariem.
Atlikušās mīklas plāksnes izrullē 3–4 centimetrus platākas un klāj pāri.
Ar dakšiņu pieplacini pīrāgu malas.
Apsmērē tos ar olu un iegriez mīklā dažus caurumus.
Pīrāgi jācep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos 20 minūtes.
Aplej zirnīšus ar verdošu ūdeni un noturi 2 minūtes.
Sagatavo mērci – visu sagriez smalkos kubiņos un sajauc ar majonēzi un mārrutkiem.
Pasniedz visu kopā, blakus liekot citrona šķēli, ar ko apslacīt pīrāgu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes