Idejas, kā svētku galdam dekorēt kūkas un kūciņas
“Daļa svētku prieka rodas to gaidīšanas laikā un gatavošanās procesā. Tāpēc vislabāk, ja galda klāšanā iesaistās arī bērni. Ļaujiet viņiem izteikt un īstenot savas idejas!” rosina Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Pavasara gliemezīši
Inga iesaka: “Košos gliemezīšus var veidot no paša gatavota vai veikalā pirkta rolbiskvīta. Ja iepriekš biskvīts nav taisīts, tad jāzina: tas nav grūti! Pamata recepti veido 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, pamatīgi sakuļ un tad pievieno miltus. Masā iemaisa saputotus olu baltumus un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī – 200 grādos aptuveni 8 minūtes –, līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns. Kad tas atdzisis, apsmērē ar ievārījumu, putukrējumu vai citu pildījumu pēc izvēles un sarullē.”
Nepieciešams:
- rolbiskvīts;
- marmelāde vai citas mīkstas apaļas formas konfektes;
- cepumi “Salmiņi”.
Darba gaita
- Sagriež biskvīta ruleti vienāda lieluma gabalos.
- Mazliet atritina ruleti, lai izveidotos vieta gliemeža galvai.
- Galvas vietā liek marmelādi vai citu konfekti, kurā iespējams iespraust radziņus – ēdamos salmiņus.
Kūka – lapsiņa
Inga iesaka: “Par līksmu lapsiņu ir iespējams pārvērst teju ikvienu kūku – tas ir patiesi vienkārši! Iesakām izvēlēties apaļas formas kūku. Ja izceptā vai iegādātā kūka tāda nav, to var “izgriezt”, izmantojot kūkas formu.”
Nepieciešams:
- apaļas formas kūka;
- pūdercukurs;
- šokolādes mērce;
- trīsstūrveida cepumi (2 gab.);
- papīrs un šķēres trafareta izveidei.
Darba gaita
- No papīra taisa trafaretu, kas veidos lapsas seju.
- Trafaretu uzliek uz kūkas un neapklāto daļu apkaisa ar pūdercukuru.
- Trafaretu noņem, ar šokolādes mērci lapsai iezīmē acis un degungalu.
- Ausu vietā ieliek trīsstūrveida cepumus.
Mini pankūku iesmiņi
Inga iesaka: “Šiem gardajiem iesmiņiem lieliski derēs rauga pankūciņas. Mēs tās mēdzam cept no rauga pankūku mīklas maisījuma.”
Nepieciešams:
- pufīgas mini pankūciņas;
- augļi – pēc izvēles, piemēram, zemenes, banāni;
- koka iesmiņi;
- šokolādes vai karameļu mērce.
Darba gaita
- Sagriež augļus šķēlēs.
- Kārto tornīšus – pankūkas pamīšus ar augļiem.
- Tornīšus sastiprina ar koka iesmiņiem.
- Rotā ar šokolādes vai karameļu mērci.
11. Aprīlis, 2023