Patriotiskas un tradicionālas receptes Latvijas svētku galdam
Cepumu kūka
Gatavošanas laiks: 2 stundas 30 minūtes.
Porciju daudzums: 15.
Nepieciešams:
200 g bezpiedevu jogurta
200 g pūdercukura
600 g 9% biezpiena
180 g cepumu
Ķiršu ievārījums
Marmelāde dekorēšanai
Mandeļu cepumi dekorēšanai
Bezē cepumi dekorēšanai
Pagatavošana:
Blenderī samaisi bezpiedevu jogurtu, biezpienu un pūdercukuru. Kārto cepumu pamatni, uz tās klāj sablendēto biezpiena masu un pārlej ar ķiršu ievārījumu. Tad liec nākamo cepumu kārtu un pa virsu biezpiena masu, tad atkal cepumu kārtu. Tā “uzcel” kūku vairākās kārtās un ar slogu, piemēram, dēlīti, nedaudz nospied. Kūku liec ledusskapī uz vismaz divām stundām. Kūku dekorē ar sagrieztiem marmelādes gabaliņiem, ķiršu ievārījumu un cepumiem.
Bukstiņputra
Gatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porciju daudzums: 6.
Nepieciešams:
2 ēdamk. sviesta
1–2 sīpoli
400 g kūpinātas cūkas krūtiņas
1 burkāns
500 ml dārzeņu vai gaļas buljona
4 vidēja izmēra kartupeļi
220 g pērļu grūbu
250 ml silta piena
Lociņi dekorēšanai
Pagatavošana:
Pannā izkausē sviestu, klāt ber sīpolus un kubiņos sagrieztu gaļu. Tad pievieno sagrieztu burkānu, visu izmaisi. Pievieno sagrieztus kartupeļus un buljonu. Klāt ber pērļu grūbas un ļauj visam pasautēties 15 minūtes. Putrai pielej siltu pienu, izmaisi un vāri vēl 10 minūtes. Pasniedz siltu un dekorē ar svaigiem lociņiem
12. Novembris, 2020