Vasaras sautējums uz ugunskura jāņabērniem
Gatavošanā piedalās arī citi “Rimi bērniem” eksperti – Klāvs, Lība un Sāra.
Desu un kartupeļu klimpu sautējums
4 personām
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Nepieciešams:
- 6 gab. svaigo kupātu vai kūpinātu grila desu pēc izvēles
- eļļa apcepšanai
- 2 gab. sīpolu
- 6 daivas ķiploka
- 4 burc. smalcinātu tomātu
- 600 ml vistas buljona (lieto kubiņu buljonu vai buljona koncentrātu, kas jāšķaida ūdenī)
- 2 ēdamk. itāļu garšvielas “Selection by Rimi”
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk cukura
- 2 pac. spinātu
- 1 pac. svaigās kartupeļu klimpas – ņoki (gnocchi)
- rīvēts cietais siers pasniegšanai
Gatavošana
Sagriež desu un sīpolus kubiņos, sakapā ķiploku. Karsē katlu ar eļļu, kurā apcep sīpolu, pievieno desas un ķiplokus. Pielej tomātu konservus, buljonu. Vāra 10 minūtes. Pievieno sāli, cukuru un citas garšvielas. Pieliek ņokus un vāra vēl 10 minūtes. Pieber spinātus, nedaudz pavāra un pasniedz ar rīvētu sieru.
21. Jūnijs, 2022