3 neparastu pankūku receptes. Iedvesmojies!
Rīsu “Dutch Baby” pankūka ar upenēm
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes.
Porcija: 4 personām.
Nepieciešams:
3 olas
125 ml piena
130 g rīsu miltu
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
Sāls – šķipsna
1 tējk. medus vai kļavu sīrupa
1/2 tējk. vaniļas cukura
Mērcei:
100 g saldētu upeņu
2 ēdamk. cukura
1/2 tējk. malta kanēļa
Pasniegšanai:
4 bumbiņas saldējuma
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem un līdz ar cepeškrāsni karsē arī tajā ieliktu metāla formiņu, pannu vai čuguna katlu. Traukam ir jābūt karstam, kad tajā liesi pankūku mīklu.
Mīklas sastāvdaļas liec blenderī un sablendē.
Kad trauciņi vai viens liels trauks sakarsis (vismaz 10 min.), uzliec piciņu sviesta, lai tas izkūst pa trauku, un lej tikko sablendēto mīklu. Liec cepeškrāsnī un cep 15–17 minūtes.
Kamēr cepas pankūka, pagatavo mērci.
Ogas liec katliņā un karsē ar klāt pievienotu kanēli un cukuru, līdz gatavs. Pankūku pasniedz ar mērci un saldējumu.
Mandeļu kanēļa pankūkas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.
Porcija: 4 personām.
Nepieciešams:
Sausās sastāvdaļas:
65 g mandeļu miltu
100 g auzu vai rīsu miltu
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
Sāls – šķipsna
2 ēdamk. pūdercukura
2 ēdamk. kanēļa
1 tējk. cepamā pulvera
Šķidrās sastāvdaļas:
2 olas
170 ml piena (der arī augu piens)
20 ml eļļas (plus tik, cik pankūku cepšanai)
1–2 pilītes mandeļu ekstrakta (var likt pēc izvēles)
Pagatavošana:
Sasver un sajauc visas sausās sastāvdaļas vienā bļodā. Otrā sakul olas, pielej pienu un eļļu. Pēc tam jauc kopā abu bļodu sastāvus. Mīklu uz 5 minūtēm noliec “atpūsties”.
Karsē pannu, pievieno eļļu un ar ēdamkaroti lej pankūku mīklu. Cep no abām pusēm, līdz gatavas. Pasniedz ar ievārījumu vai sīrupu ar augļiem.
Ieteikums! Cepot mandeļu pankūkas, panna nedrīkst būt pārāk karsta – izmanto 2/3 iedaļas no maksimālā plīts karstuma. Manai plītij ir 9 karstuma iedaļas, cepu, noregulējot uz 6. iedaļas. Atrodi savai plītij ideālo temperatūru un nepiededzini pankūkas!
Plānās kukurūzas pankūkas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.
Porcija: 2 personām.
Nepieciešams:
1 ola
185 ml piena
95 g kukurūzas miltu
40 g kukurūzas cietes
Sāls – šķipsna
Cukurs – šķipsna
Sviests – pannas ietaukošanai
Pagatavošana:
Sajauc visas sastāvdaļas un mīklu noliec “atpūsties” 5 minūtes. Sakarsē pannu un ietauko ar sviestu. Pirms lej mīklu uz pannas, to kārtīgi samaisi, jo kukurūzas ciete būs nosēdusies un mīkla ātri atslāņojas. Cep tāpat kā plānās pankūkas, tikai atceries pirms katras reizes samaisīt.
Šīs pankūkas ir nedaudz kraukšķīgas un nav tik vijīgas, toties ļoti gardas kopā ar ievārījumu vai biezpienu un zivi vai bekonu.
Foto: Normunds Baranovskis
21. Aprīlis, 2020