Kā skolēnam izmantot blenderi maltītes pagatavošanai. 3 receptes
Sāras brokastu smūtijs
Izmantojam blendera krūzi
Nepieciešams:
- 2 banāni;
- 3 saujas ogu;
- 500 ml piena.
Gatavošana
Visu liek blendera krūzē un sablendē.
Lības humuss no baltajām pupiņām
Izmantojam virtuves kombainu
Nepieciešams:
- 400 g balto pupiņu (novārītas);
- 2 ēdamk. zemesriekstu sviesta;
- 80–110 ml neitrālas garšas eļļas;
- 2 daivas ķiploka;
- ½–1 laima sula;
- sāls un pipari pēc garšas.
Gatavošana
Visas sastāvdaļas samaļ virtuves kombainā. Pasniedzot dekorē ar dažādām garšvielām un garšaugu eļļu.
Klāva sakņu krēmzupa
Izmantojam rokas blenderi
Nepieciešams:
- 2 ēdamk. sviesta;
- 1 sīpols;
- 3 daivas ķiploka;
- 1 burkāns;
- 2 selerijas kāti;
- 500 g ķirbja;
- 1 l vistas buljona;
- 200 ml saldā krējuma.
Gatavošana
Katlā izkausē sviestu un sāk apcept saknes, sagrieztas mazākos gabalos. Sāk ar sīpolu, burkānu, seleriju un ķiploku. Pievieno ķirbi un buljonu. Novāra, līdz viss mīksts. Samaļ zupu ar rokas blenderi, pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar bazilika pesto.
11. Oktobris, 2022