Mājās gatavots saldējums. 3 receptes
Nepieciešams:
400 g zemeņu
390 g iebiezinātā piena
Pagatavošana:
Zemenes sablenderē ar iebiezināto pienu. Lej traukā un liek saldētavā.
Plombīra saldējuma pamatrecepte
Pagatavošanas laiks: 4 stundas
Nepieciešams:
400 ml saldā krējuma
600 ml piena
200 ml ūdens
350 g cukura
1 ēdamk. laima sulas
6 olu baltumi
6 olu dzeltenumi
Pagatavošana:
Saldo krējumu un pienu lej katliņā un uzsilda. Otrā katlā lej ūdeni un pievieno cukuru. Sīrupu vārot, pievieno vienu ēdamkaroti laima sulas.
Sakuļ olu dzeltenumus, pielej uzsildīto pienu un saldo krējumu. Masu lej atpakaļ katliņā, samazina temperatūru uz pusi. Karsē, līdz sāk viegli biezēt, konstanti maisot.
Olu baltumus puto. Putojot pievieno uzvārītu cukura sīrupu.
Ja vēlies pagatavot tikai plombīra saldējumu, tad abas masas sajauc kopā un liec saldētavā uz 3 līdz 4 stundām. Ja ne, tad pievieno garšas!
Oreo saldējums
Nepieciešams:
400 g Oreo cepumu
Pagatavošana:
Blenderī ber Oreo cepumus un sablenderē. Iepriekš pagatavoto pusi piena, saldā krējuma un olu masu lej bļodā. Tajā iecilā pusi iepriekš pagatavotā olu baltuma. Visu izmaisa.
Sablenderētos Oreo ber saldējumā un kārtīgi sajauc.
Saldējuma masu pārlej mazākā bļodā un liek saldētavā. Ik pēc 40 minūtēm to nepieciešams izmaisīt.
Pistāciju saldējums
Nepieciešams:
100 g pistāciju
Pagatavošana:
Otru pusi piena, saldā krējuma un olu masas lej blenderī un sablenderē kopā ar 50 g pistāciju, masu lej bļodā.
Atlikušo saputoto olu baltumu iecilā sablenderētajā pistāciju masā.
Atlikušos 50 g pistācijas sadrupina piestā un pievieno saldējumam. Visu izmaisa un liek saldētavā. Ik pēc 40 minūtēm to nepieciešams izmaisīt.
31. Jūlijs, 2020