Pupiņu un sēņu sautējums, kas gatavots uz ugunskura
Pagatavošanas laiks: 2 h 20 min. + pupiņu izmērcēšana.
Porcija: 8 personām.
Nepieciešams:
500 g balto vai raibo pupiņu
3 veidu sēnes (šampinjoni, šitake, portobello; katras pa 1 iepak.)
700 ml tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem “Selection by Rimi”
2 burkāni
1 selerijas sakne
2 buntītes pētersīļu
300 g krējuma
1 iepak. apaļo tortillu
Eļļa cepšanai
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Katlā, kas uzlikts karsēties uz ugunskura, lej eļļu. Pievieno sagrieztu selerijas sakni, burkānus un sēnes. Klāt lej tomātu mērci un apmaisot sautē apmēram 5–10 minūtes.
Ieber izmērcētas pupiņas (var izmantot arī konservētas, bet tad garša būs citādāka). Lej ūdeni trīs reizes vairāk nekā katla saturs. Ūdens novārīsies un pupas būs gatavas pēc apmēram divām stundām. Pētersīļus, sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Tortillas sagriež četrās daļās. Uzver uz kociņa, apslaka ar eļļu un grauzdē uz ugunskura. Jāuzmanās, lai kociņus neliktu pārāk tuvu ugunij.
Pupiņu un sēņu sautējumu ēd ar krējumu un tikko pagatavotiem tortillas čipsiem!
Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv
14. Aprīlis, 2020