Saldo un sāļo pīrādziņu receptes. Ātri, viegli un garšīgi!
Pīrādziņš ar cīsiņu. Tikai 3 sastāvdaļas!
“Šie pīrādziņi vislabāk garšo silti. Iesaku tos ēst kopā ar svaigiem salātiem vai ķirštomātiņiem,” saka Klāvs. Viņaprāt, šie pīrādziņi ir arī laba izvēle pusdienu kārbiņai.
Nepieciešams:
- 400 g jeb 1 paciņa saldētas picas mīklas “ICA”;
- 1 ola;
- 10–12 mini cīsiņi.
Gatavošana
Saldēto mīklu nedaudz atlaidina un izklāj. Mīklas vienā malā kārto cīsiņus. Sakuļ olu un ar to apsmērē mīklu ap katru cīsiņu. Ola darbosies kā “līme”. Mīklu pārloka, apklājot cīsiņu rindu. Cīsiņu starpās iespiež mīklu, lai veidotos pīrādziņi. Tos kārto pannā, ar dakšiņu aizspiež malas. Apsmērē ar olu. Liek cepties 190 grādu temperatūrā apmēram 12 minūtes, līdz pīrāgi ir zeltaini brūni.
Šokolādes ātrās smalkmaizītes. Tikai 2 sastāvdaļas!
“Šādi mēs gatavojam ne vien šokolādes maizītes, bet arī kanēļmaizītes un magoņmaizītes!” pieredzē dalās Sāra. Pēc viņas domām, šīs smalkmaizītes vislabāk garšo ar glāzi piena vai kakao.
Nepieciešams:
- 1 paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas;
- 5 ēdamk. šokolādes lazdu riekstu krēma “Rimi”.
Gatavošana
Saldētās mīklas kārtas nedaudz atlaidina, apsmērē ar krēmu. Kārtas klāj vienu otrai pāri un tad sarullē. Sagriež 7–8 gabalos, veidojot smalkmaizītes. Tās liek cepties kēksu formā 190 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
07. Februāris, 2023