Sukādes no sezonālajām ogām
Ogu sukāžu sagatavošana ir pavisam vienkārša! Vispirms vajadzēs savārīt sīrupu – proporcija ir šāda: 1 kilograms cukura uz 1 litru ūdens.
Ogas (žāvēt var arī sagrieztus augļus) vienu divas dienas notur sīrupā un tad žāvē cepeškrāsnī vai ēnainā, vējainā vietā, kur tās var žūt ar vēja plūsmu.
Ja tiek izmantota cepeškrāsns, ogas vairākas stundas tur 80 grādu karstā cepeškrāsnī, kurai pavērtas durtiņas.
Ja tiek kaltētas, piemēram, lielogu dzērvenes vai citas ogas ar biezu miziņu, pirms žāvēšanas to vajag ar irbulīti nedaudz sadurstīt. Savukārt, piemēram, ķiršiem – izņemt kauliņu.
Foto: Artūrs Martinovs
31. Augusts, 2018