Trīs idejas gardam tako pildījumam
Maltās gaļas tako
Porcija: 4 personām.
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes.
Nepieciešams:
2 ēdamk. olīveļļas
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
500 g maltas liellopa gaļas
Sāls un pipari – pēc garšas
1 ēdamk. kumīna
1 tējk. paprikas pulvera
1/2 čili pipara
1/2 tējk. kanēļa
400 g konservētu tomātu
1 šķipsna cukura
250 ml liellopa buljona
400 g sarkano pupiņu
1/4 zilā kāposta
2 saujas mikrosalātu
1 burciņa kaperu
6 redīsi
340 g konservētas kukurūzas
150 g Rimi “Dip gvakamole” mērces
12 tako kukurūzas laiviņu (1 iepakojums)
Pagatavošana:
Vispirms pagatavo čili kon karne. Katlā uz vidēji karstas uguns uzsildi eļļu. Sīpolus, bieži apmaisot, sautē 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes. Paaugstini karstumu un pievieno liellopa gaļu, sāli un piparus. Kad gaļa ir apbrūnējusi, ja nepieciešams, nolej šķidrumu. Pievieno kumīnu, papriku un kanēli. Maisot cep 2–3 minūtes. Tad pievieno tomātus, šķipsniņu cukura un buljonu. Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēt vēl 20–25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Sautē, līdz masa kļūst bieza un šķidruma gandrīz vairs nav. Tad pievieno sarkanās pupiņas un pasautē vēl 5 minūtes.
Tako laiviņās liec gvakamole mērci, nedaudz mikrosalātu, smalki sagrieztu zilo kāpostu, iepriekš pagatavoto čili kon karne, konservētu kukurūzu, kaperus skābumam un dekorē ar šķēlītēs sagrieztiem sarkanajiem redīsiem.
Ja kāda no sastāvdaļām palikusi pāri, noteikti to izmanto cita ēdiena pagatavošanā.
Tako ar vēžu astītēm
Porcija: 4 personām.
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes.
Nepieciešams:
12 tako laiviņas (1 iepakojums)
1 gurķis
1 iepakojums vēžu astīšu sālījumā Rimi
1 iepakojums rukolas mikrosalātu
1 iepakojums tako siera mērces
1/4 zilā kāposta
1 mango
Pagatavošana:
Laiviņas sasmērē ar tako siera mērci, pievieno smalki sakapātu mango, zilo kāpostu, strēmelītēs sagrieztu gurķi, vēžu astītes, kā arī rukolas mikrosalātus.
Veģetārais tako
Porcija: 4 personām.
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes.
Nepieciešams:
1 iepakojums mazo tortilju
1 iepakojums mikrosalātu pēc izvēles
312 g pikantās mērces “Chunkie Salsa”
1/4 zilā kāposta
1 iepakojums konservētu pupiņu
340 g konservētas kukurūzas
1 iepakojums falafela
Pagatavošana:
Pagatavo falafela bumbiņas, kā norādīts uz iepakojuma. Bumbiņas vari cept cepeškrāsnī, tā būs veselīgāk. Uz mazās tortiljas uzsmērē pikanto mērci, pārkaisti mikrosalātus, smalki sagrieztu zilo kāpostu, konservētas pupiņas, kukurūzu un falafela bumbiņas. Sarullē tortilju.
Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv
12. Marts, 2020